Intimate Portraits - Ebony Dances

30oct8:15 pm9:30 pmIntimate Portraits - Ebony Dances

Event Details

In het kader van Black Achievement Month presenteert KunstenDialoog een dubbel-bill:

YU DI KÒRSOU-door Juersson Aldaïr Hermanus,een dansvoorstelling die symbool staat voor de band tussen Juersson zijn roots en zijn identiteit als persoon en maker.

IN BETWEEN– en duet door de zussen Gianine en Sherise Strang

YU DI KÒRSOU (Kind van Curaçao) is een dansvoorstelling gemaakt door Juersson Aldaïr Hermanus. Gericht op zijn Curaçaose roots, met de focus op tambú, een onderdeel van zijn Curaçaose en Bonairiaanse identiteit, die hij incorporeert in zijn hiphop dansachtergrond. Tambú is de benaming van een muzikaal genre en van een dans, die voornamelijk op Curaçao voorkomt, maar ook op Aruba en Bonaire. Deze voorstelling gaat over wat Juersson als persoon en danser vormt en hoe hij in zijn werk zijn Antilliaanse roots en de dansstijlen die hij beheerst samenbrengt.

 Juersson Hermanus moest 20 jaar geleden vanuit de Antillen verhuizen naar Nederland. Juersson heeft in 2015 zijn mbo-opleiding ‘Artiest drama’ bij het Noorderpoort College Groningen afgerond als acteur en in 2019 de hbo-opleiding ‘Docent dans’ aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Op dit moment werkt hij als docent bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts en bij Urban House Groningen. Afgelopen jaar is hij zichzelf gaan afvragen wat zijn geschiedenis en roots eigenlijk voor hem als persoon en als danser betekent.
—————————————-

‘IN BETWEEN’ is een dansduet dat gaat over de ‘blank spaces’ in het leven. De plekken waar creatie gebeurd en dus de connectie. De zussen brengen de helende kracht van beweging op een nieuwe manier.
Over de artiesten:
Gianine Strang is afgestudeerd als professioneel danser aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten in 2020. Dit jaar is zij 1 van de 3 package deal kandidaten (AFK) waar ze de healing powers of movement onderzoekt met haar zus (Sherise strang). Ze werkt o.a als danser, performer en choreograaf. Hiernaast is ze een van de oprichters van movement.medicine waar beweging en healing centraal staan om mensen te begeleiden naar hun authentieke zelf.
Sherise Strang is afgestudeerd aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten (2016). Ze werkt o.a. als choreograaf, dancer en healer in Europa. Sherise is in haar werk opzoek naar puurheid, rauwheid en nieuwe connecties tussen stylen en disciplines. Zij gelooft in de healing powers of movement in zowel performen, toeschouwen en beleving.

Kaarten:
15,- euro

13,50 euro met OBA pas

met steun van:

Time

October 30, 2022 8:15 pm - 9:30 pm(GMT+02:00)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *