BENIN VARIATIONS

08oct8:30 pm9:45 pmBENIN VARIATIONSYoung talent from Bénin

Event Details

BÉNIN VIBRATIONS
zie: https://fb.watch/fOmDeh0-sD/

Compagnie Walô uit Benin en Dansorganisatie le Grand Cru uit Nederland werken al 15 jaar met elkaar in training programma’s. In het kader van de Black Achievement maand presenteren zij een programma bestaande uit drie werken. Twee werken van jonge makers voortgekomen uit een choreografie traject begin dit jaar. Het derde stuk is een ouder ensemblewerk gemaakt door Le Grand Cru.

Titel: *ALGORITHME*

In het tijdperk van het internet is het blootleggen van seksualiteit op sociale netwerken, cyberpesten, en nepnieuws verontrustend. Iedereen wil er goed uitzien, succesvol zijn, het maakt niet uit of we iemand anders worden. Wat trekt ons aan en houdt ons vast in deze virtuele, valse wereld? Algorithme is een reflectie op de grenzen van intimiteit in het digitale tijdperk.

Choreografie : Lucrèce Atchade

Dansers : Lucrèce Atchade, Doegam Atrokpo, Irénée Viceho, Bonaventure Sossou

Titel: *Le Bien et le Mal*

Er wordt gezegd dat tweelingen al in de baarmoeder met elkaar in oorlog zijn. Menselijke relaties bestaan voortdurend uit de wens om te domineren, onenigheid, onrechtvaardigheid en ongelijkheid. De drang om te overheersen creëert permanente conflicten, machtsmisbruik, rassendiscriminatie en hegemonie van de ene natie over de andere. Kunnen de mensen niet rechtvaardig leven in liefde, harmonie en vrede?

Choreografie: Bonaventure Sossou

Dansers : Bonaventure Sossou, Doegam Atrokpo

Titel : * Gendarme Couché*

In het stedelijke leven van Benin botsen oude tradities met moderne opvattingen. In Gendarme Couché (verkeersdrempel) worden beide kanten zichtbaar. Voortjagend en afremmend wordt deze dynamiek zichtbaar in een spannende fysieke dialoog waarin de complexe percussieritmes uit de Beninse cultuur samenvallen met en botsen op de pulserende pianomuziek van John Adams.

Choreografie: Feri de Geus, Noortje Bijvoets ism Rachelle Agbossou

Dansers: Rachelle Agbossou. Denise Ishola, Lucrèce Atchade, Doegam Atrokpo, Irénée Viceho, Bonaventure Sossou.

Tickets: 15 euro, 13,50 met OBA pas

fotocredits: Joris Jan Bos 

.

Time

October 8, 2022 8:30 pm - 9:45 pm(GMT+02:00)

Location

OBA De Hallen

Hannie Dankbaarpassage 10

Other Events

Get Directions

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *