Elke maand organiseren we een Culturele Zondag in de Hallen Amsterdam.

 

Elke editie heeft een ander thema maar de vaste ingrediënten zijn optredens, workshops en een markt. Altijd gratis toegang! Zie de agenda voor meer informatie.

Houd de website en de Facebookpagina in de gaten voor de nieuwe data en thema’s in 2022.

Activiteiten vinden afwisselend plaats in de Passage, de Belcampo Loft, Beeldend Gesproken en de Kleine Passage.

Afgelopen edities waren o.a. Dans, Opera, Cultuur voor kinderen en Kamermuziek. KunstenDialoog werkt graag samen met passende partijen om samen tot het mooiste resultaat te komen. Zo hebben we voor de Culturele Zondagen samengewerkt met Het Nationale Ballet, De Nationale Opera, OBA, Versal Journal, Bluegrass & Strings, de Flamenco Biënnale en vele muzikanten, dansers en docenten.

Dit project wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, Stichting TROM en Stadsherstel.

 

5 juni: Cultuur voor Kinderen

Een middag vol cultuur, van dans en muziek tot knutselen en koken, alles voor kinderen tot 12 jaar! Scholen en organisaties laten zien wat ze tijdens het schooljaar hebben gemaakt en geoefend, kinderen kunnen van alles uitproberen in (gratis) workshops en zich daarna inschrijven voor de lessen in het nieuwe schooljaar. Professionele theatermakers laten stukjes zien van hun voorstellingen en op de markt kun je alles vinden dat gaat over Cultuur voor Kinderen.

Onder andere met Jonge Strijkers Junior Orkest, Chassé Dance Studios, Jongerencultuurfonds Amsterdam, en nog veel meer!

  • Jonge Strijkers Junior Orkest o.l.v. Nico Schippers
Het jongste strijkorkest (8 t/m 13 jaar) van de Jonge Strijkers en Blazers Nederland, het Jonge Strijkers Junior Orkest neemt u mee naar de wereld van filmmuziek en gaat op reis richting het Oosten.
We spelen enkele prachtige soundtracks van bekende (teken)films zoals Aladdin, the Pink Panther, en de Muppet Show! In ons oriëntaalse blokje spelen we o.a. de Roemeense Volksdansen en Arabian Dance uit de Notenkraker.
  • Workshop percussie – 5 juni 2022, 13:00 uur de Hallen
In de workshop ga je onder leiding van Ali Çaglar Edrogan enkele Arabische ritmes leren op traditionele Oosterse instrumenten zoals de darbuka. Wij zorgen dat er voldoende instrumenten zijn, iedereen tot 13 jaar is welkom. Na de workshop mag je om 14:00 uur meteen meespelen in het prachtige Arabian Nights uit de film Aladdin samen met het Jonge Strijkers Junior Orkest.
  • Wie is Ali Çaglar Edrogan?
Ik ben een percussie artiest en instructeur uit Istanbul, Turkije. Na mijn studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Istanbul, begon ik in 2007 darbuka te spelen als leerling van grootmeester Mısırlı Ahmet in Galata Rhythm Academy. Na een reis naar India om op zoek te gaan naar diepere muzikale inspiraties, verhuisde ik in 2017 naar de prachtige stad Amsterdam. Sindsdien treed ik op en organiseer ik ritme workshops/ jamsessies door heel Nederlands en Europa.

 

 

Afgelopen edities:

2022

1 mei: Operadag

3 april: Dansdag

6 maart: Turkse Muziekdag

6 februari: Open Podium
2021
5 december: Open Podium
7 november: Flamenco
10 oktober: Culturele Zondag in de Hallen Amsterdam – Black Achievement Day 
Op zondag 10 oktober vond de Black Achievement Day weer plaats in De Hallen. Deze dag staat in het teken van de erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. Deze editie had o.a. optredens van G-roots Gospelkoor, Tos & Seb van ParHasard en Aelia Sapph, dansoptredens van jonge danstalenten, een markt en nog veel meer.
Zo ziet de dag eruit!: https://youtu.be/QN3-TY5eTrQ

Zondag 8 december: Culturele Zondag in de Hallen Amsterdam – Festival Vocaal (organisatie door VoxNL)

Tijdens Festival Vocaal zingen koren en ensembles op verschillende plekken in De Hallen Amsterdam. Van jazz tot pop en a capella, close harmony tot klassieke liederen, voor elk wat wils! Deze editie van de Culturele Zondag kwam tot stand in samenwerking met Stichting VOXnl.

We zijn trots om aan te kondigen dat de volgende koren zullen optreden: Popkoor Noisy Voices – Cuijk, Gouwe Ouwe, Treble & Bass, Coro del Campo, Vrouwenkoor De Sirenen, Arabisch-Turks-Hebreeuws Koor, Ratatouille, nootvoornoot, Esparanto, kooraanhetij, Springtide & ensemble Chubritsa

De Culturele Zondag in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting KunstenDialoog en wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, Stichting TROM en Stadsherstel.

Zondag 10 november: Culturele Zondag in de Hallen Amsterdam – Flamenco

Voor de vierde keer staat deze zondag in het teken van Flamenco.
Verwacht een dag vol professionele en amateurdansers, jong, oud(er); uit binnen- en buitenland. Leer de basis, kijk je ogen uit en laat je meevoeren door deze spannende dansstijl!


Zondag 13 oktober Black Achievement Month

Elke tweede zondag van de maand vormen De Hallen Amsterdam het decor voor de Culturele Zondag. Zondag 13 oktober staat het in het teken van de erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. In de prachtig gerenoveerde tramremise is er de hele dag een gratis programmering op het Grote Podium te bezoeken.

Om 12 uur wordt er afgetrapt met een speciale editie van Haydn op Zondag. Deze keer onder andere een compositie van de beroemde 18de -eeuwse zwarte componist Chevalier de Saint-Georges. Kom genieten van de prachtige stemmen van de leden van het Wazzup Gospel Koor; zij zingen gospel met R&B en pop, maar steevast soulful uitgevoerd. Of luister naar de prachtige aria’s van Martin Linda Mkhize (Nationale Opera). Meer een dansliefhebber? Bekijk het wervelende optreden van ons funky hiphop-gezelschap Boink. Ook kan je de markt bezoeken waar zwarte ondernemers en instellingen hun producten promoten.

De Hallen staan in oktober in het teken van de Black Achievement Month.  De Culturele Zondag is een programma voor een breed publiek: van het gezin uit de buurt, dat een wandeling maakt en toevallig binnenloopt tot de mensen die speciaal komen om een bijzonder optreden te zien. Zowel amateur als professionele gezelschappen – van de Nationale Opera tot de dansschool om de hoek – krijgen de kans om in De Hallen te presenteren wat zij hebben gemaakt of waar zij mee bezig zijn. De Culturele Zondag bestaat uit een combinatie van verschillende programma-onderdelen: optredens, concerten, workshops en een markt.

De primaire locatie is de grote Passage: hier staan het podium en de markt. Daarnaast zijn er ruimtes voor de workshops en de pop-up optredens (de trap, het balkon). Het doel van de Culturele Zondag is het op laagdrempelige wijze presenteren van hoogwaardige activiteiten aan bewoners van Amsterdam, waarbij de nadruk ligt op een cultureel divers aanbod.