Gary is geboren in Israël maar sinds zijn tweede levensjaar groeide hij op in Canada en de VS. Hij verliet zijn studies (politieke wetenschap) bij de University of California in Santa Cruz om ballet te studeren aan de Academy of Ballet in Palo Alto. Als professioneel danser heeft hij gedanst in de stadsgezelschappen van Venetië en Florence (Italië), bij Batsheva Dance Company, en het Israël Ballet. Dertig jaar geleden kwam hij naar Amsterdam en danste bij Scapino Ballet, destijds gevestigd in Amsterdam. Na het einde van zijn balletcarrière heeft hij meerdere organisaties opgericht die bijdragen aan de dynamiek van de kunsten en de culturele diversiteit in Nederland.

Met de oprichting van De Henny Jurriëns Stichting (HJS) heeft hij Amsterdam als dansstad een stevige impuls gegeven: het is de belangrijkste open danstrainingsfaciliteit in Europa. Sinds de oprichting zijn meer dan een kwart miljoen lessen gevolgd door professionele dansers. Bovendien komen duizenden internationale dansers en dansdocenten naar Amsterdam om te trainen of te doceren.

Met Dancing on the Edge (DOTE), het tweejaarlijkse festival voor hedendaagse kunst uit het Midden-Oosten, dat hij in 2007 oprichtte, is er bijzondere uitwisseling met deze complexe regio tot stand gekomen. Meer dan 200 voorstellingen uit de MENA landen hebben zich geïntroduceerd bij een breed landelijk publiek, van de Rotterdamse Schouwburg tot Podium Mozaïek in Amsterdam West.

Door het organiseren van uitwisselingsprojecten heeft DOTE meer dan 300 artiesten uit o.a. Iran, Irak, Palestina, Jordanië, Syrië, Egypte, Libanon, Marokko en Israël naar Amsterdam gebracht en heeft zo – in de ogen van deze artiesten – de stad neergezet als vrijhaven voor de kunst. Evenzo hebben Nederlandse kunstenaars hun horizon verlegd door samenwerking met MENA landen door optredens, uitwisselingen of trainingen. Gary was werkzaam als directeur tot 2014 en coördineert tot op heden het scholarshipprogramma, i.s.m huidige directeur Natasja van ’t Westende.

Als horecaondernemer heeft hij Gary’s Deli (voorheen Gary’s Muffins) opgericht in 1993 en is hij sinds 2014 eigenaar en uitbater van Café Belcampo – het culturele leescafé van Bibliotheek De Hallen. Daar heeft hij in korte tijd honderden concerten, voorstellingen, literaire en andere culturele activiteiten georganiseerd.

Gary is ook medeoprichter van AmsterDans, de eerste internationale danswedstrijd in de stad voor dansscholen, die in 2018 voor de derde keer werd georganiseerd.

In 2016 richtte hij Stichting KunstenDialoog op, met als doel het stimuleren van kunst als bindmiddel en een bijdrage leveren aan de dialoog tussen (bevolkings-)groepen, culturen, nationaliteiten en religies. In dit kader worden diverse culturele projecten georganiseerd zoals (dans)voorstellingen, concerten en debatten, waaronder voor het tweede jaar de Culturele zondagen in De Hallen Amsterdam, waarmee een breed en divers publiek wordt bereikt.

Feingold nam deel aan verschillende adviescommissies, onder andere de Raad voor Cultuur, commissie dans en de Accreditatiecommissie Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Gary is ook lid van de Moslim-Joodse vriendschapskring Yaala.

In 2020 heeft Gary de prestigieuze ‘Speciale Prijs‘ van Dansersfonds’79 ontvangen voor zijn waardevolle bijdragen aan de status van de Nederlandse danskunst.