In de Openbare Bibliotheek Amsterdam De Hallen komt een boeiende reeks dansvoorstellingen tot leven: Intimate Portraits. Deze 6-delige serie, gepland over verschillende maanden in 2023, biedt een unieke kijk op Amsterdam en haar rijke culturele diversiteit. Amsterdam, met zijn diverse inwoners en verhalen, dient als inspiratiebron voor Intimate Portraits. De stad heeft bewezen een bron te zijn van verhalen die het best worden verteld door de expressieve taal van dans. Mensen met verschillende achtergronden delen, via hun bewegende lichamen, verhalen die zonder woorden een diepgaand begrip en een nieuw perspectief bieden. De serie belicht opvallende talenten, waaronder Icons of Contemporary Dance, Beppie Blankert en Angela Linssen, evenals dansers met het Down-syndroom van Compagnie 21 en Cardiac Output. Daarnaast presenteert de serie dansartiesten uit Italië, Korea, Taiwan, Zwitserland, de VS en Canada, allen wonende in Amsterdam. Intimate Portraits streeft ernaar om verschillende stemmen en culturen met elkaar te verbinden, waarbij kunst fungeert als een bindmiddel en vertrekpunt voor open dialoog.
Het programma omvat zes voorstellingen, elk van ongeveer een uur, verspreid over de komende maanden. Professionele performers brengen indrukwekkende dansstukken die reflecteren op de diverse bevolking van Amsterdam. Na elke
voorstelling nodigen we het publiek uit voor een nagesprek onder leiding van Gary Feingold, waar dans en het thema van de avond centraal staan.

 Alle voorstellingen beginnen om 20:15, en duren ongeveer een uur.

Programma’s:
● 28 oktober (zaterdag) – That Anglo Connection: Evan Schwarz & Reina
Trifunovic, Ellie Bishop
● 29 oktober (zondag) – Unlimited: Andrea Beugger & Margriet Jacobs
(Compagnie 21), Susy Steijn & Emre Özcan, Corine Speulman & Aeymad
Qassabi (Cardiac Output)
● 9 november (donderdag) – Looking Eastwards: Art Srisayam & Joey Von
Grumbkow, Sheng Chiun Lin & JaeEun Jung
● 18 november (zaterdag) – Forever Young: Beppie Blankert, Angela Linssen
● 2  december (zaterdag) – Roots Afar: Melissa Diktas, Laila el Bazi
● 9 december (zaterdag) – Global Locals Italy: Lela di Costanzo & Clara
Cozzolino, Roberta Maimone & Yashasvi Shrotriya

Voor kaarten zien: www.cafebelcampo.nl/agenda