Intimate Portraits - Forever Young

18nov8:15 pm9:30 pmIntimate Portraits - Forever Young

Event Details

Angela Linssen is een Nederlandse moderne danseres en choreografe. Zij is medeoprichtster van het Danstheater Het Concern in 1989. Van 2000 2022 was zij artistiek leider van de afstudeerrichting Moderne Theater Dans van de Theaterschool van de Amsterdamse Hoge school voor de Kunsten.

Beppie Blankert begon haar carrièe in 1969. Zij werkte in verschillende kleine dansgezelschappen in Nederland, Denemarken en Wales. Haar eigen gezelschap Beppie Blanket Dance Concerts tourde  veel jaren met haar werk door Nederland, Engeland, de VS en Canada. Beppie heeft altijd een speciale relatie met de muziek in haar werk als danser en als choreograaf. Louis Andriessen, Harry de Wit, Henk van der Meulen, Steve Martland en Ron Ford hebben allen nieuwe muziek voor haar gecomponeerd. De Amerikaanse componist Charles E. Ives heeft Blankert geïnspireerd tot twee avondvullende producties.

Op deze avond presenteerd zij:

Angela Linssen – Irreverence   In dit absurdistische stuk mengt Linssen beweging en tekst met als resultaat een kijk op kunst en kunstenaars.  Het is gemaakt voor haar afscheidsfeest bij AHK en maar één keer gezien was. Voor herhaling vatbaar tijdens Intimate Portraits

Beppie Blankert – The Station In Ruins (Een voorstudie)
Stel je voor: je zit op een stationnetje te wachten.
Wat gebeurt er als je, zonder je bestemming te weten, wacht op een trein die nooit stopt?
Ben jij dat eigenlijk zelf die daar op het perron zit?
Beppie Blankert probeert daar een antwoord op te vinden met de hulp van Bach en Beckett.

met steun van:

Time

November 18, 2023 8:15 pm - 9:30 pm(GMT+02:00)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *