Elke maand organiseren we een Culturele Zondag in de Hallen Amsterdam.

Vanaf september weer de eerste editie na Corona!

Deze zal als thema hebben: Cultuurmarkt voor Kinderen.

Oktober: Black Achievement Month (in samenwerking met de organisatie van Black Achievement Month)

November: Flamenco (in samenwerking met de Flamenco Biënnale

 

Elke editie heeft een ander thema maar de vaste ingrediënten zijn optredens, workshops en een markt. Altijd gratis toegang! Zie de agenda voor meer informatie.

Houd de website en de Facebookpagina in de gaten voor de nieuwe data en thema’s in 2021.

Activiteiten vinden afwisselend plaats in de Passage, de Belcampo Loft, Beeldend Gesproken en de Kleine Passage.

Afgelopen edities waren o.a. Dans, Opera, Cultuur voor kinderen en Kamermuziek. KunstenDialoog werkt graag samen met passende partijen om samen tot het mooiste resultaat te komen. Zo hebben we voor de Culturele Zondagen samengewerkt met Het Nationale Ballet, De Nationale Opera, OBA, Versal Journal, Bluegrass & Strings, de Flamenco Biënnale en vele muzikanten, dansers en docenten.

Dit project wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, Stichting TROM en Stadsherstel.

 

Afgelopen edities:

Zondag 8 december: Culturele Zondag in de Hallen Amsterdam – Festival Vocaal (organisatie door VoxNL)

Tijdens Festival Vocaal zingen koren en ensembles op verschillende plekken in De Hallen Amsterdam. Van jazz tot pop en a capella, close harmony tot klassieke liederen, voor elk wat wils! Deze editie van de Culturele Zondag kwam tot stand in samenwerking met Stichting VOXnl.

We zijn trots om aan te kondigen dat de volgende koren zullen optreden: Popkoor Noisy Voices – Cuijk, Gouwe Ouwe, Treble & Bass, Coro del Campo, Vrouwenkoor De Sirenen, Arabisch-Turks-Hebreeuws Koor, Ratatouille, nootvoornoot, Esparanto, kooraanhetij, Springtide & ensemble Chubritsa

De Culturele Zondag in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting KunstenDialoog en wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam Stadsdeel West, Stichting TROM en Stadsherstel.

Zondag 10 november: Culturele Zondag in de Hallen Amsterdam – Flamenco

Voor de vierde keer staat deze zondag in het teken van Flamenco.
Verwacht een dag vol professionele en amateurdansers, jong, oud(er); uit binnen- en buitenland. Leer de basis, kijk je ogen uit en laat je meevoeren door deze spannende dansstijl!


Zondag 13 oktober Black Achievement Month

Elke tweede zondag van de maand vormen De Hallen Amsterdam het decor voor de Culturele Zondag. Zondag 13 oktober staat het in het teken van de erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. In de prachtig gerenoveerde tramremise is er de hele dag een gratis programmering op het Grote Podium te bezoeken.

Om 12 uur wordt er afgetrapt met een speciale editie van Haydn op Zondag. Deze keer onder andere een compositie van de beroemde 18de -eeuwse zwarte componist Chevalier de Saint-Georges. Kom genieten van de prachtige stemmen van de leden van het Wazzup Gospel Koor; zij zingen gospel met R&B en pop, maar steevast soulful uitgevoerd. Of luister naar de prachtige aria’s van Martin Linda Mkhize (Nationale Opera). Meer een dansliefhebber? Bekijk het wervelende optreden van ons funky hiphop-gezelschap Boink. Ook kan je de markt bezoeken waar zwarte ondernemers en instellingen hun producten promoten.

De Hallen staan in oktober in het teken van de Black Achievement Month.  De Culturele Zondag is een programma voor een breed publiek: van het gezin uit de buurt, dat een wandeling maakt en toevallig binnenloopt tot de mensen die speciaal komen om een bijzonder optreden te zien. Zowel amateur als professionele gezelschappen – van de Nationale Opera tot de dansschool om de hoek – krijgen de kans om in De Hallen te presenteren wat zij hebben gemaakt of waar zij mee bezig zijn. De Culturele Zondag bestaat uit een combinatie van verschillende programma-onderdelen: optredens, concerten, workshops en een markt.

De primaire locatie is de grote Passage: hier staan het podium en de markt. Daarnaast zijn er ruimtes voor de workshops en de pop-up optredens (de trap, het balkon). Het doel van de Culturele Zondag is het op laagdrempelige wijze presenteren van hoogwaardige activiteiten aan bewoners van Amsterdam, waarbij de nadruk ligt op een cultureel divers aanbod.